בניית אתרים רספונסיביים – מדוע?
כשבונים אתר, עלינו להתחשב בכל הגורמים שיכולים להשפיע על חשיפתו ובהתאם הצלחתו ברשת – אחרי הכל, המטרה היא שיגיעו אלינו כמה שיותר גולשים, ולאחר מכן שאותם גולשים אכן יישארו באתר ויבצעו את הפעולות שאנו מעוניינים בהם. בשל כך, אי אפשר להתעלם מהעובדה שכיום הגלישה באינטרנט נעשית דרך אפיקים שונים – מחשבים נייחים, לפטופים, טאבלטים, ולאחרונה גם מכשירי סמארטפון למיניהם. משמעות הדבר היא שהאתר שלנו נצפה על גבי מגוון רב של גדלי מסכים, החל מקטנטנים ועד לגדולים במיוחד. משום שלאתר יש מבנה מסוים, יש חשש כי בגודל אחר וברזולוציה אחרת הוא לא ייראה היטב וכך לא יוכלו לגלוש בו בנוחות – וכאן נכנסת לתמונה בניית אתרים רספונסיביים.
בניית אתרים רספונסיביים קיימת כבר שנים רבות, אך עד השנים האחרונות לא היה בה צורך רב משום שמרבית הגלישה נעשתה באמצעות מסכי מחשב רגילים. כיום, כשאחוז גדול מהגלישה נעשה באמצעות סמארטפונים וטאבלטים, כבר אי אפשר להתעלם מהצורך של בניית אתרים רספונסיביים. בניית אתרים רספונסיביים חוסכת מאיתנו לבנות אתר מיוחד לכל פלטפורמת גלישה ולכל רזולוציית מסך בנפרד. הדבר חוסך זמן וכסף רב כבר בעת הקמת האתר, וגם בהמשך הדרך – במקום לעדכן אתר אחד, תאלצו לעדכן מספר אתרים במקביל או לשלם יותר עבור מנהל האתר שלכם. הדבר גם גורם לכך שבדרך כלל מזניחים את מרבית הפלטפורמות ומשקיעים רק באחת – וכך, ללא בניית אתרים רספונסיביים, מקבלים חלק מהגולשים אתר בעל חזות לא תקינה, אינם יכולים להגיע לכל הכפתורים והתפריטים ולא מצליחים לקרוא את הטקסט היטב. כמעט ב-100% מהמקרים, הדבר יגרום להם לצאת מהאתר וככל הנראה לעבור לאתר המתחרים.
את בעיה זו פותרת בניית אתרים רספונסיביים. אתר רספונסיבי הוא אתר שמתאים את עצמו אוטומטית לכל גודל ורזולוציה של מסך, כך שהאתר ייראה יפה ומרשים ללא קשר למכשיר בו הוא נצפה. בניית אתרים על גבי מערכת וורדפרס מאפשרת בניית אתרים רספונסיביים – קיימות תבניות וורדפרס רבות בעלות תכונות רספונסיביות, כך שהאתרים מותאמים לכל הדפדפנים ולכל המכשירים.